Osobní odběr Plzeň | Sleva 20% na PRVNÍ objednávku

Petice za rozumnou regulaci Kratomu

 
 Prohlášení ČSAK
 
Včera jsme zveřejnili petici, která vyzývá vládu k urychlenému přijetí této regulace. Uvědomujeme si, že je nezodpovědné dlouhodobě udržovat neregulovaný trh a že je potřeba stanovit určité standardy kvality.
 
Nejdůležitější prvky regulace PML:
- prodej nad 18 let
- testování produktů na mikrobiologii a těžké kovy
- standardizace hygienických požadavků na provozovny
- šaržování produktů
- harm-reduction (upozornění na obalech a v místě prodeje na dávkování výrobků a možná rizika spojená s nerozumným užíváním)
- stanovení limitů maximálního množství účinných látek
- omezení / zákaz reklamy
- licencování prodejců PML
 
V současné době se diskutuje i o tom, zda bude povolen prodej PML prostřednictvím e-shopů nebo jenom v kamenných prodejnách. Za ČSAK jsme přesvědčeni, že existují efektivní způsoby, jak ověřit věk i při prodeji na dálku.
Ověřit věk lze prostřednictvím MojeID nebo pomocí již existujících společností, které tuto službu nabízejí a komplexně řeší problém s prodejem mladistvým. Také samotné přepravní společnosti poskytují ověření věku při převzetí.
Abychom byli zcela objektivní, alkohol se přes internet prodává také s pochybným ověřováním věku, na které upozornil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek právě v případě prodeje nikotinových sáčků.
Pokud tedy vláda požaduje omezit eshopy, pak by měla činit stejně i u prodejců jiných návykových látek. Jde nám o spravedlivý přístup.
 

Odkaz na petici zde:

https://www.petice.com/za_rychlou_a_rozumnou_regulaci_pml

Převzato od: Česko-Slovenské Asociace za Kratom  www.CSAKratom.org